Facebook

Megosztás

Kapcsolat

Szontaghné Demeter Ágnes
kézműves, lószőrékszer-készítő

Népi Iparművész
3300 Eger

Telefon:
+36/20 4401432

E-mail:
szontaghne.agi@gmail.com

BEMUTATKOZÁS

1992 óta foglalkozom lószőrékszer-készítéssel. Korábban gyöngyfűzéssel foglalkoztam, de megfogott ez az új anyag, a finom technika, a nagy türelmet igénylő elfoglaltság pedig jól kitölti a szabadidőmet.

1994 óta részt veszek népművészeti kiállításokon, pályázatokon, vásárokon. Készítek láncokat, karkötőket, fülbevalókat, gyűrűket, melyeket szívesen díszítek üveggyöngyökkel, csont- és fagyöngyökkel, a lószőrékszerkészítés hagyományait figyelembe véve. Fontos szempont azonban számomra, hogy az ékszereim a mai ember számára is viselhetőek legyenek. Lószőrékszereim nagy része zsűrizett.

2016-ban megkaptam a "NÉPI IPARMŰVÉSZ" címet.

2021-ben a XVII. Országos Népművészeti Kiállításon GRÁNÁTALMA-DÍJ-at kaptam

Készítek ékszereket zsinórból, csomózásos technikával, ezeket a nyakbavalókat és karkötőket többnyire fém gyöngyökkel, díszítem.

Újabban pedig üvegolvasztással, azaz fusing technikával készülnek medálok, nyakékek, karkötők, fülbevalók, gyűrűk, hiszen kézművesnek tartom magam, igyekszek kipróbálni többféle technikát, és az üveg mindig is közel állt hozzám.

Lószőr garnitúra


ŰRLAP

Ha megtetszett valamelyik termékem, és rendelni szeretnél, kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy felvehessem veled a kapcsolatot.

Név *:
Email *:
Telefon *:
Bővebb megjegyzés:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!